Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
Was de appelen, schil de wortelen en rasp of blender deze mooi fijn. Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de eieren en het natrium bicarbonaat) in een kom en meng het heel goed. Proef even of je nog iets wilt toevoegen. Is het mengsel lekker op smaak klop dan de eieren op en meng de natrium bicarbonaat erdoor. Doe een stuk bakpapier in een bak- of springvorm en zet de taart in een voorverwarmde oven op 150 graden een 50-60 minuten in de oven. Goed af laten koelen voor je de taart aansnijdt. Garneer de taart evenueel met wat wortel-of kokosrasp. Of als je een feestje te vieren hebt met wat lemoncurd of eierroom. (zie de recepten in mijn boeken)
Ingrediënten
-
150 gram amandelmeel of hazelnotenmeel
-
50 gram kokosrasp
-
eventueel 1 eetlepel haverzemelen
-
2 theelepels koek- of speculaaskruiden
-
eventueel 3 eetlepels kokosvezel/kokosmeel
-
20 druppels stevia of 2 theelepels kokosbloesemsuiker
-
50 gram kwark
-
de rasp van 1 biologische citroen of sinaasappel (of 5-10 druppels etherische olie)
-
400 gram biologisch appel met schil
-
350 gram wortel
-
100 gram zeer fijngesneden ongezwavelde abrikozen
-
3-4 eieren
-
1 theelepel baksoda (natrium bicarbonaat)