Wist je dat zelf mosterd maken helemaal niet zo ingewikkeld en ontzettend lekker is? Het enige wat je nodig hebt is mosterdkorrels, wittewijnazijn, kurkuma, rietsuiker en een keukenmachine. Streekboer Ale Havenga verbouwt als een van de weinigen zelf mosterd in het Groningse Kloosterburen. Het recept van Ale delen we graag met jullie!
Benodigdheden:
- 100 gram mosterdkorrels van Landgoud
- 200 ml wittewijnazijn
- 1 theelepel kurkuma
- 50 gram rietsuiker
- peper en zout
Bereiden
- Deze stap is direct optioneel! Laat het mosterdkorrels een nachtje weken in de azijn. Dit geeft een gladder effect.
- Giet het mosterdkorrels met de azijn in een keukenmachine.
- Voeg de specerijen en de suiker toe.
- Draai in een minuut of 6 een bijna gladde mosterd. Je kunt langer doordraaien mocht je dat willen.
- Schep de mosterd in een steriele pot en draai de deksel er op. Zet de pot tot gebruik in de koelkast.
PS: Mocht je geen zin hebben zelf de mosterd te maken, dan leveren wij de mosterd ook kant en klaar in pot, mét lokale mosterdkorrels van Ale.
Eet smakelijk!
Groet,
Sandra
Hoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?