We gaan door! Dank voor al jullie support en mooie woorden in deze tijd! Nog nooit eerder verwerkten we zoveel bestellingen voor jullie. Impact, dat maken we samen! Uiteraard gaan verandering ook gepaard met de nodige inspanningen en fouten. Dat is balen maar het zijn vooral ook goede leermomenten! Meer hierover in de brief van mij aan Monique van deze week! 👇

PS: Dank voor het delen van alle mooie foto’s op Facebook, Instgram en Twitter onder de hashtag #destreekboer #supportyourlocalsnl

Whatsapp Image At ..

De tweewekelijkse brief van mij aan Monique:

Lieve Monique,

Eigenlijk wilde ik een nieuwsbrief schrijven zonder het over Corona te hebben. Juist omdat dat ook wel eens fijn is in deze tijd. Dag in dag uit gaat het er immers al over en we snakken allemaal ook wel erg naar positief nieuws. Toch kan ik het niet laten Corona te noemen. Want Corona heeft ook ons leven gedomineerd de afgelopen weken. Het brengt naast veel ellende ook wat moois. Zoals jij vorige week al mooi verwoorde: de economie mag dan in recessie gaan, de ecologie bloeit op zoals het bedoeld is.

De media en klanten wisten ons te vinden de afgelopen weken (zie de opnames die  Omrop Fryslan en EenVandaag maakten). Het aantal bestellingen schoot door het plafond. Fantastisch dat juist nu zoveel mensen ons weten te vinden! Het bracht echter ook wat uitdagingen met ons mee. Er moesten veel meer karren, kratten en boxen besteld worden, we zetten twee keer zoveel busjes op de weg, tientallen vrijwilligers kwamen ons versterken: fantastisch. Naast dit alles vergde de snelle groei ook vooral wat van ons team. Bijna non-stop werd er doorgewerkt om vrijwilligers in te werken, vragen die binnenkwamen via de overspoelde klantenservice te beantwoorden en om de twee keer zo groot geworden inpakvloer te coördineren. We zijn gewend veel zelf te doen en ineens moesten taken overgedragen worden: het is spannend en foutgevoelig. Alles wat nieuw is, duurt langer en brengt fouten met zich mee. Net deze week viel een compleet rek met zuivel om, werden alle schapenkaasjes vergeten in te pakken en startte de auto niet.Whatsapp Image At ..

Moeten we dit wel willen? Dat was wat we onszelf op een gegeven moment afvroegen. We vragen veel van ons team, van onszelf en we maken foutjes, foutjes met inpakken, foutjes in de communicatie, foutjes met het uitdelen van de producten. En toch blijven we volmondig doorgaan. Wat JA, dit moeten we willen. Juist nu is het de tijd om iedereen te vertellen over het belang van goed en vooral ook heel smakelijk voedsel. Dat alles – met een dusdanige groei – niet direct perfect gaat is logisch. Maar we leren van de fouten, staan weer op en krijgen steeds meer een systeem en een structuur in onze ‘nieuwe ik’. Dat allemaal omdat we zoveel mogelijk mensen gezond en goed voedsel vooral heel hard gunnen!!!

Graag sluit in deze brief af met mijn geluksmomentje van de week. Want tussen al het geweld in, is er altijd nog tijd voor ontspanning. Wij vingen de zonnestralen op tijdens onze Corona-proof picknick: met elkaar, de kindjes en gezond eten. Wat een rijkdom! Hetzelfde wens ik jou toe Monique en jouw lieve partner die ons al dagen keihard helpt op de klantenservice. Blijf vooral gezond!

Liefs, Sandra


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop