Orobianco

Martijn Veenstra
Regio: Groningen

Adres gegevens

Peebos 4
9865 TH Opende

www.orobiancomozzarella.nl

Eenmaal geproefd wil je niet meer anders

Nadat zijn vader besloot te stoppen met de melkveehouderij en de schuren leeg kwamen te staan, besloot Martijn Veenstra een samenwerking aan te gaan met Pietro di Simone. Een gedeelte van de stal werd verbouwd tot kaasmakerij en Martijn leerde de fijne kneepjes van het mozzarella maken. En daarmee was de basis gelegd van Orobianco – Martijn maakt op ambachtelijke wijze buffelmozzarella van honderd procent buffelmelk. De mozzarella is vol van smaak en heerlijk romig!
Maartijn levert zijn product al enige tijd aan restaurants en delicatessenwinkels en gaat het nu via De Streekboer ook direct aan de consument leveren.

Orobianco levert dagverse buffelmozzarella. Echt lekkere mozzarella belandt namelijk binnen 3 dagen van de buffel in je mond. Onze mozzarella proeft romig, sappig, tikje zoet. Of zoals we het zelf graag omschrijven: ”Als een schep roomijs, maar dan zonder de kou”. Eenmaal geproefd, wil je niet meer anders. Behalve mozzarella, maakt Orobianco ook ricotta en scamorza van de verse buffelmelk.

Het productieproces van mozzarella is vergelijkbaar met dat van Goudse kaas. Aan de melk wordt zuursel en stremstel toegevoegd, waardoor de melk gaat verzuren en gaat stremmen. Na het snijden valt de gestremde melk uiteen in een vloeibaar deel (de wei) en een vast deel (de wrongel). De wei wordt uit de kaasbak geschept en verhit, zodat er ricotta wordt gevormd. De ricotta wordt vervolgens afgeschept en in geperforeerde bakjes gedaan, zodat de wei er uit kan vloeien.
Wanneer de wrongel na verloop van tijd de juiste zuurgraad heeft bereikt, wordt het vermengd met heet water. Vervolgens wordt het mengsel geroerd en gekneed tot de juiste structuur is bereikt en wordt vervolgens in bollen geperst. Tijdens dit proces wordt de mozzarella tegelijkertijd gepasteuriseerd.

“Eenmaal geproefd wil je niet meer anders”