De tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra

Hoi Sandra,

Mooi om weer eens wat meer over vis te weten. Wij verkopen nu nog geen vis maar wij gaan ons er zeker ook in verdiepen. Mooie aanvulling op het assortiment weer. Want hoe completer het wordt hoe fijner het voor de klanten is natuurlijk.

We horen steeds vaker dat mensen de supermarkten echt zo veel mogelijk willen vermijden. Nu is het niet zo dat wij willen strijden tegen de grote jongen. Nee hoor, dat is veel te negatief. Wij willen gewoon een goed alternatief bieden voor die klanten die zoeken naar een manier om eerlijke boodschappen te doen. Dan hoort voor velen een visje er toch echt ook bij af en toe!

En wasmiddel, dat mag ook niet ontbreken. Nu hebben wij het assortiment van \ natuurlijk als shop in shop beschikbaar in onze winkel. Zij verkopen onder meer ook zeepvlokken zodat je zelf je eigen wasmiddel kunt maken. Het is niet moeilijk maar wel even een klusje.

En aan klusjes hebben de meeste mensen geen gebrek. Daarom zijn heel veel mensen blij met het zelfgemaakte wasmiddel van de Zeepfabriek van Wijnjewoude. Net zo goed als de eigen huisgemaakte zeep maar dan al wel kant en klaar voor gebruik.

goedevissers

De zeep voor de was is ontstaan omdat de zoon van Renier (de maker dus) niet tegen synthetisch wasmiddel bleek te kunnen. Veel mensen hebben daar last van en krijgen hierdoor contacteczeem.

Toen de dermatoloog Neutral adviseerde waren ze op hun hoede. Want het is een middel dat naast duur toch ook nog steeds uit de chemische fabriek van een multinational bedrijf komt… Zelfs al gaat zo’n bedrijf vergroenen, dan nog blijft het de vraag of je daar het liefst je euro’s besteed?

Met andere woorden: het moest toch allemaal veel simpeler kunnen?!

En dat kon het dus ook! Na wat geëxperimenteer werd zoonlief eczeem-vrij en werd ook nog eens de was schoon! Het allermooiste was dat als bonus een milieuvriendelijk wasmiddel was ontstaan. Een boel vliegen in één klap dus!

Niks op aan te merken zou je zeggen…

Toch wel. Want in twee van de drie varianten zit palmolie. En dat staat nou niet echt als heel gunstig bekend in de duurzame wereld. Hoe zit dat nu en waarom verkopen wij een product met zo’n omstreden ingrediënt????

Dat leg ik graag uit in het blog van de week want natuurlijk ligt het allemaal net weer anders dan je in eerste instantie denkt. Wij wassen er in elk geval wel mee. In combinatie met natuurazijn is het ultra zuinig en dat komt de duurzaamheid altijd ten goede. Bovendien mogen de lege flessen weer retour, die kunnen gewoon worden hergebruikt.

Maar lees het hele verhaal hier maar. Het was stomtoevallig dat Renier kwam leveren toen een mevrouw het etiket met stijgende verbazing stond te lezen.

Voor nu zeg ik: fijne week weer en tot snel!
Liefs Monique

 

 


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Een reactie op “Kleine wasjes, grote wasjes!

  1. Henny Eizenga-Hendriks zegt:

    Hallo

    Artikel van Monique, brief aan Sandra

    Kan deze zeep van de Zeepfabriek Wijnjewoude ook in het assortiment van de Streekboer worden opgenomen??(Voorraadkast b.v. ??) Groet Henny Eizenga

Geef een reactie

whatsapp knop