Tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra 

Bij ons staan de weken inmiddels in het teken van betekenisvolle cadeautjes. We maken de ene na de andere bestelling klaar. En allemaal zijn ze even leuk om te maken. Want overal zit een verhaal, een wens of een idee achter.

Zo waren we vorige week donderdag bezig om lunchpakketten in elkaar te zetten voor een online training. Die werden met de FRL Post verstuurd, dus er moesten wel goed houdbare producten in.  Het is een pompoensoepje geworden en kaasjes die voorbij de THT datum waren (maar uiteraard nog heel prima te eten zijn. Sterker nog, maanden na die datum nog steeds.)bloemen

In een training waarin bedrijven elkaar gaan helpen om te verduurzamen is kennis over de THT datum bijvoorbeeld een heel belangrijk middel tegen de voedselverspilling. Maar ook de achtergronden over wat een pompoen voor mens en milieu kan doen is heel interessant in dit kader!

Met zo’n pakket op maat wordt je gewoon een beetje onderdeel van de training waarvoor de pakketten gemaakt zijn. Heel erg leuk!  Het zal helemaal helder zijn dat ik me suf geniet in de winkel met dit soort extra werkzaamheden! De klanten genieten mee want het winkeltje staat regelmatig op zijn kop  en vol dozen en toestanden. Maar dat hoort er bij ons nu eenmaal bij.

Je vertelde ook nog over de voedselbank en de acties die je daarvoor wilt doen. Daar zijn wij altijd voor! Onze uitgestelde boodschappen is een niet meer weg te denken onderdeel van de winkel! Wij zijn altijd voor om samen dingen te doen in dit kader!

We kregen vorige week een heel mooi nieuw product in de winkel: droogbloemen opgemaakt in ringen. Echt kunstwerkjes. Ik voelde ook gelijk aan dat ik het prachtig zou vinden om ook eens van dit soort luxe dingen te kunnen geven aan iemand die zichzelf dit nooit gunt. En ik had het nog niet gedacht of er kwam iemand een briefje van 20 in de spaarpot stoppen. “Heb ik gevonden bij de pinautomaat. Ik heb het niet nodig dus veel plezier ermee!” En weg was ze weer. Nou ja zeg, dat is toch bijzonder?

En weet je wat ook zo mooi is aan deze bloemen? Ze zijn ook onbespoten. Ze hebben geen bio keurmerk meer omdat ze het niet meer zo grootschalig doen maar dat het onbespoten is vinden ze nog steeds heel belangrijk. In het voorjaar, zo rond Moederdag schreef ik al eens een blog over het belang van onbespoten bloemen. Leuk om er weer eens bij te pakken.

Ik stop er nu weer mee hoor, mijn brief is al weer aardig lang geworden. maar er gebeurt ook zo veel leuks en bruisend om ons heen.

Hoop dat het bij jullie ook zo bruist en borrelt!

Liefs Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop