Bestellen met 20% korting? Word lid of log in als lid

Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

Inhoud kleine groentetas:

Elstar appels
Pastinaak
Oesterzwam
Oranje pompoen
Aardappels

Inhoud grote groentetas: 

Elstar appels
Mandarijn Clementine
Pastinaak
Witlof
Zoete bataat
Pompoen oranje
Oesterzwam
Sjalotten
Rucola

Recept kleine groentetas: Gevulde pompoen met rijst

Geschikt voor 2 personen. 

  • 1 oranje pompoen
  • 150 gram zilverliesrijst
  • 150 gram rund- of varkensgehakt
  • Rozijnen
  • 1 prei
  • Olijfolie
  • 1 el verse dragonblaadjes, fijngesneden
  • Peper en zout, cayennepeper

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. kook ondertussen de rijst met wat zout erbij in.
  2. Snijd de pompoen door de midden (van boven naar onderen). Haal de pitten en draden weg. Sprenkel wat olijfolie en versgemalen peper en zout in de pompoenhelften.
  3. Leg de pompoenhelften met de open kant naar boven op een ovenplaat en doe deze ongeveer 20 minuten in de oven. Voel met een vork of het vruchtvlees gaar is. Wanneer ze gaar zijn haal je ze er weer uit.
  4. Ondertussen bak je het gehakt gaar op hoog vuur. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en cayennepeper. Snijd het preiwit in fijne stukjes en stoof deze in een scheutje olijfolie. Voeg aan het einde de rozijnen toe. De hoeveelheid mag je zelf bepalen aan de hand van wat jij lekker vindt.
  5. Vervolgens meng je de rijst met de prei, rozijnen en de dragonblaadjes. Pak de pompoenhelften en haal het vruchtvlees eruit. Snijd dit fijn en voeg het ook toe aan het rijstmengsel.
  6. Daarna vul je de pompoenhelften met het rijstmengsel. Plaats daarna de pompoen nog 5 tot 10 minuten in de oven.
  7. Serveer de pompoen op een bord, één helft per persoon.

Serveertip: lekker met een salade van veldsla en rode bieten. 

 

Recept Grote groentetas: Witlof met kaas, puree van zoete aardappel, pastinaak en red herbs worstjes

Geschikt voor 4 personen.

  • 500 gram witlof
  • 150 gram geraspte kaas
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram zoete aardappel
  • Red herbs worstjes
  • Peper en zout

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Breng 2 pannen met water en wat zout aan de kook.
  3. Schil de pastinaak en de zoete aardappels. Snijd deze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Pureer dit vervolgens tot puree en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de witlof in de lengte door de helft. Kook de witlof 5 minuten in de andere pan. Laat dit vervolgens goed uitlekken. Doe de witlof daarna in een ovenschaal. Verdeel de kaas en wat peper over de witlof. Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Verhit een koekenpan met olie en bak de worstjes.
  6. Serveer de witlof met de puree en worstjes.

 

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

whatsapp knop