Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

Inhoud kleine groentetas:

Elstar appels
Knolselderij
Winterpeen
Aardappel
Kastanje champignons

Inhoud grote groentetas: 

Elstar appels
Mandarijn Clementine
Bloemkool
Kastanjechampignons
Witlof
Winterpeen
Knolselderij
Prei

Recept kleine groentetas: Ovenschotel met knolselderij en wortel

Geschikt voor 3 á 4 personen. 

  • 1 knolselderij
  • 3 a 4 winterpenen
  • 1 ui
  • 1 tl tijm
  • 3 eieren
  • 150 ml room
  • 75 gram oude kaas (of harde Italiaanse kaas)
  • Peper

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snipper ondertussen de ui.
  2. Snij de winterpenen en knolselderij in blokjes.
  3. Verwarm wat olie in een pan en voeg de groenten toe.
  4. Doe een heel klein beetje water in de pan, en stoof de groenten in ongeveer 10 minuten zacht. Roer nu en dan om.
  5. Meng ondertussen de eieren met de room, kaas, tijm en peper.
  6. Doe de zacht gestoofde groenten in een ovenschaal.
  7. Het roommengsel er gelijkmatig overheen schenken.
  8. Zet de schotel 35 á 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Heerlijk samen met een rundersaucijsje

Recept Grote groentetas: Quiche met gekarameliseerde witlof, prei en brie

Geschikt voor 4 personen.

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 brie
  • 1 prei
  • 500 gram witlof
  • 1 bakje crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 el suiker
  • Olijfolie
  • Zout en peper

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ver ondertussen een springvorm of bekleed deze met bakpapier. Doe het bladerdeeg vervolgens in de springvorm.
  3. Snijd de prei in halve ringen en snijd de witlof in de lengte door de helft. Verhit een pan met olie en bak prei voor 3 minuutjes. Verdeel de prei over de bodem.
  4. Verhit de pan opnieuw met olie en bak de witlof ongeveer 5 minuten. Voeg de suiker toe en draai de witlof om. Laat de witlof nog 4 minuten karamelliseren.
  5. Verdeel het crème fraîche over de springvorm. Leg de witlof er bovenop. Snijd de brie in plakjes en verdeel die over de quiche.
  6. Bak het geheel ongeveer 35 minuten in de oven. Check af en toe of hij al mooi bruin en gaar wordt.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

whatsapp knop