..
..

Een vraag die steeds weer blijft terugkomen, zeker ook bij nieuwe klanten is: Is De Streekboer een sympathiek initiatief waar je eens in de twee weken een groentetas koopt of is het een volwaardig alternatief voor jouw weekboodschappen?

We hopen natuurlijk op het laatste, want wie goed kijkt, ziet dat alle boeren samen een volledig assortiment aanbieden. Voor de prijs hoef je het zelfs niet te laten.

 ..
..

‘Maar dat klopt toch niet,’ hoor ik je denken. Veel dingen zijn in de supermarkt toch wel goedkoper?

We laten je graag net even anders denken. Niet naar een individueel product, maar naar jouw volledige boodschappenmandje. Wat wil jij graag op jouw bord hebben? Gezond en lekker zijn bij veel mensen de wens, de praktijk blijkt weerbarstiger.

Niet zo gek, want wist je dat 80% van de producten uit de supermarkt niet in de Schijf van Vijf staan? Het aanbod van onze boeren staat voor 80% juist wel in de Schijf van Vijf!

Het is niet gek dat je eerst alleen eieren en groenten koopt

De verleiding om ongezonde producten te kopen in de supermarkt is zo groot, daar ben je als mens niet tegen opgewassen. Zeker niet omdat er een enorm bedrag wordt uitgegeven aan marketing om jou te overtuigen dat je die ongezonde producten echt moet hebben.

Schermafbeelding Om ..

En zo raar is het niet dat, wanneer je bewuster inkopen gaat doen, je in eerste instantie groente, melk en eieren elders gaat halen. Uit Deens onderzoek blijkt dat dit de eerste producten zijn die consumenten die overstappen op biologisch kopen. Pas aan het eind van de ladder staan de meer bewerkte producten zoals koffie en gebak. Logisch, want bewerkte producten zijn relatief duurder. In gebak zitten natuurlijk wel gewoon ook (kooikip)eieren verwerkt. De stap om dat ook anders in te kopen is alleen veel groter.

Hoe kom je uit de greep?

Het is best simpel: Ons idee is dus om te onderzoeken hoeveel geld je nu besteedt aan alles wat je eet en drinkt. Met dat budget ga je vervolgens kijken hoe ver je komt bij De Streekboer. Dat is in de meeste gevallen heel ver. Je boodschappenmandje wordt gevuld met gezondere en, dat zeggen onze klanten, ook smaakvollere producten. Dus je geeft hetzelfde geld uit en je eet jezelf weer gezond. Ik kan geen nadeel verzinnen aan deze manier van boodschappen doen.

Wil jij het eens onderzoeken? Eerst even terugkijken wat je gemiddeld uitgaf en dat bedrag in de duurzame korte keten investeren. Goed voor jou, goed voor de boeren en gelijk ook nog eens goed voor de volgende generaties. Doe je mee?

Enne.. heb je nog een suggestie hoe wij jou kunnen helpen om meer boodschappen bij De Streekboer te doen? Dan horen we het graag!

Geef een reactie

whatsapp knop