Geschreven door Monique ..

“Als ik jullie Google staat er dat jullie in Leeuwarden in de Blokhuisppoort zitten? Maar waarom is het afhaalpunt daar dan niet?”

Hij pakt ondertussen zijn boodschappen in op de prachtige grote ronde tafel van Kunstwerkplaats SMOEL in de Nieuwe Oosterstraat. Een steenworp(je) vanaf die Blokhuispoort.

‘Dat is een heel verhaal’, knipoog ik. Ik zal het uit de doeken doen:

Tot vijf jaar terug hadden we er altijd een afhaalpunt. Ooit was daar zelfs de nog vaak genoemde markt waar de boeren zelf week op week stonden. Zo zijn we begonnen 8 jaar geleden.

Hoewel we met een gevoel van nostalgie terugkijken op de periode van boerenmarkten, zijn we blij dat we het nu niet meer wekelijks doen. Anders had Buurvrouw Durkje op woensdag in Groningen, donderdag in Heerenveen, zaterdag in Leeuwarden en misschien ook nog wel op de zaterdag in Sneek moeten staan. Dat is geen doen voor onze boeren!

Iedereen weet dat als we echt het verschil willen maken, en dat willen we, dat we dan dat groeiende aantal boeren én klanten nodig hebben. Dus we zijn blij dat we een iets ander concept moeten uitvoeren en wie weet gaan we ooit weer eens voor de sfeer een incidentele markt organiseren waarbij we het weer doen als toen. Zou best leuk zijn!

Dat inpakken, wat je toen dus zelf als klant deed, doen we nu centraal in Leek. We brengen het daarna overal naar toe: naast afhaalpunten en op steeds meer plaatsen kun je ook kiezen voor thuisbezorging. Helaas dus zonder de boeren live aanwezig. Maar geloof ons: ze komen nog steeds hoogst persoonlijk naar Leek toe.

Vijf jaar terug is het afhaalpunt van de Blokhuispoort verhuisd naar de winkel Jouw Dagelijkse Kost. Toen Jouw Dagelijkse Kost stopte eind vorig jaar, stonden de buren daar klaar om ons tijdelijk onderdak te geven tot we iets definitiefs hadden gevonden. En dat hebben we nu!

Vanaf medio september kun je weer terecht in de Blokhuispoort op donderdag tussen 16.30 en 18.30 uur. Dan leveren we de kratten weer vanaf de stek waar we begonnen in Leeuwarden uit.

Maar dat is niet alles, we huren er vanaf dan ook een cel om een kleine winkel in te richten. Elke dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur is er in elk geval een vrijwilliger aanwezig om het houdbare assortiment aan je te verkopen (donderdag dus tot 18.30!). We verkopen daar dan onder meer: meel, bloem, (beide weer terug van weggeweest!) jam, droogbonen, mosterd (ook terug van weggeweest!), gedroogde kruiden en thee, pasta’s, sappen en siropen, zepen en wasmiddel, honing, eieren, koekjes, granola, bonbons en verwenrepen!

Tot die tijd kun je blijven afhalen in de Nieuwe Oosterstraat bij de kunstwerkplaats. We zijn onwijs blij dat ze ons al die maanden tijdelijk onderdak hebben willen geven zodat jij als klant in het centrum van Leeuwarden geholpen kon worden. Enne, we gaan die prachtige én handige ronde tafel daar wel enorm missen!

Maar eindelijk klopt het straks weer als je ons zoekt via internet. We zitten binnenkort inderdaad weer in de Blokhuispoort. Kom je dan ontdekken hoe we het daar oplossen zonder die tafel?  Vinden wij super gezellig! En wie weet gaan we voor ons openingsfeestje van de Streekboer winkel de boeren wel weer een keertje naar ons toe halen daar?! Zou je dat leuk vinden?

Een reactie op “De Nieuwe Kruidenier: De Blokhuispoort

Geef een reactie

whatsapp knop