De tweewekelijkse brief van Sandra aan Monique

Hee Monique,

Wat een gaaf product is de wasmiddel waar je vorige week over schreef. Wij kregen er verschillende vragen over binnen. Soms is het nog wat verwarrend dat wij de producten waar jij over schrijft niet in onze webshop hebben en andersom. Misschien moet ik wat duidelijk blijven aangeven dat wij een online webshop hebben en jullie en fysieke winkel in Leeuwarden en de producten die we aanbieden soms overlappen en veelal ook elkaar juist aanvullen. 🙂🙂

Na twee weekjes vakantie opende ik afgelopen dinsdag mijn laptop weer eens om een bestelling te plaatsen op destreekboer.nl. Wow, wat fijn om weer door het assortiment te sneupen. Zo leuk om te zien hoe veel nieuwe producten in twee weken tijd alweer in het seizoen zijn gekomen. Nieuwe appels, nieuwe aardappels, witte aalbessensap: mjumjummjum! Een product sprong er echter uit: de onbespoten witte druiven. Nog nooit eerder hebben we die in het assortiment gehad en nu leveren we ze de komende 2 tot 3 weken.

wittedruiven

Het was Janco die een paar weken terug even op bezoek ging bij Streekboer Jochum de Boer in Kimswerd (bekijk hier een filmpje over Jochum en De Streekboer die we een tijdje terug schoten). Vlakbij de Waddenzee en de Afsluitdijk teelt Jochum al jaren op biologische wijze verschillende kasgroenten. In Kimswerd staan nog altijd veel kassen. Helaas worden er nog weinig groenten in verbouwd: de meeste kassen worden rond deze tijd van het jaar bijvoorbeeld gevuld met campers en caravans. Kennelijk loont dat beter dan het verbouwen van groenten.
Jochum wees Janco echter op zijn buren. De familie Visbeek heeft een aantal jaren geleden besloten om in een gedeelte van hun kassen druivenstekken te plaatsen. Vandaag de dag levert dat gedurende 8 weken per jaar heerlijke, lokale, witte druiven op. De druiven worden voornamelijk bij huis weggezet. Men komt ze ophalen bij de stal langs de kant van de weg. De oogst is echter overvloedig wat maakt dat wij ze de komende weken ook in de webshop mogen verkopen.
De familie Visbeek ‘boert’ zeer kleinschalig. Ze hebben de druiven voornamelijk voor de hobby. Wij zijn er echter heel blij mee! De druiven zijn wit en wat kleiner en ronder dan de buitenlandse druiven die je in de supermarkt vindt. Wat mij echter verbaasde: ze zijn heerlijk zoet! Als kind hadden wij ook altijd druiven in de tuin maar nog nooit heb ik ze zo zoet geproefd als deze.
Als Streekboer zijnde is ons doel in ieder geval om families als de familie Visbeek te blijven enthousiasmeren om door te gaan met het verbouwen en verkopen van bijvoorbeeld deze heerlijke onbespoten witte druiven. Hopelijk vinden we dan over een aantal jaren veel meer prachtige groenten en fruit – in plaats van campers en caravans – terug in de kassen van Kimswerd.

Veel liefs,
Sandra


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop