Cees Dekker


Regio:

Adres gegevens

Langelandsterweg 26
9982 BG Uithuizermeeden

100% Lamsvlees

Op de dijk in Uithuizermeeden kun je de schapen van Cees Dekker zien grazen. Bij weer en wind houden de Texelaars van deze boer het gras op de dijken netjes kort. Alleen tijdens het lammerseizoen staan de ooien op stal, tussen de paarden. Want Cees Dekker is naast schapenboer ook eigenaar van manege ‘Op de Heegswal’ in Uithuizermeeden. Vanaf maart is de kraamkamer geopend en niet lang nadat de lammetjes geboren zijn, gaan ze de dijk weer op.

Het vruchtbare weiland behoeft geen extra voedingsstoffen, dus kunstmest zal je bij deze boer niet vinden. Naast een grote kudde ooien houdt hij er ook een klein groepje rammen op na. Deze staan gescheiden van de ooien op een ander stuk van de dijk tot het dekseizoen weer begint. De schapen genieten kortom van een heerlijk leven buiten in Uithuizermeeden.

Edwin Spa, van Waddenvarkens koopt regelmatig lammeren van Cees Dekker op en laat ze slachten bij zijn slager om ze thuis zelf verder uit te snijden en te verkopen. Waddenvarkens zal dan ook het lamsvlees aanbieden bij de Streekboer.