Yes, er staan weer een reeks nieuwe afhaalpunten in de koelkast! We zijn de planning voor de komende maanden aan het uitrollen en daarop staat onder andere een compleet nieuwe route richting Assen, Stadskanaal, Winschoten en Veendam. Ben je daarin geïnteresseerd? Laat het ons dan weten, dan zetten we je op de lijst! Waar we zeer binnenkort openen is in Beetsterzwaag. Amber opende recentelijk haar winkel Savour aan de hoofdstraat. Vanaf maart kun je daar ook je Streekboer bestelling afhalen!

Vandaag heb ik het over een van de meest genoemde redenen om níet te bestellen: kopen bij De Streekboer is “te duur”!??

Lieve Monique,

Allereerst hartelijk dank voor het uitlenen van jouw partner vorige week donderdag! Met veel liefde nemen we al een tijdje wekelijks spulletjes van verschillende boeren voor jullie mee naar Leeuwarden. Als ruil daarvoor bood Ronny zijn hulp aan met het inpakken van onze bestellingen op de donderdag. Wat super dat we elkaar zo kunnen helpen en wat een goede heb je aan Ronny! 💪💪Ronny

Vandaag leek het me leuk verder in te gaan op waar jij je brief mee eindigde: de prijs van voedsel 💰💰. Een van de meest genoemde redenen waarom potentiële klanten niet bij De Streekboer bestellen is de prijs. “Jullie zijn veel te duur!” is iets wat we vaak horen. Maar is dat daadwerkelijk het geval of is dat iets wat meer in het hoofd zit? Volgens mij zijn er twee waarheden.

Nee, echt niet alles in onze webshop is duurder. Neem bijvoorbeeld de eieren. Onze biologische eieren zijn tot wel 25% goedkoper dan in de supermarkt! Waarom? Omdat we ze in grote getallen – want ze worden veel verkocht – direct bij de boer vandaan kunnen halen. Dat scheelt veel stappen in de keten en dat verneem je in de portemonnee.

Echter, niet alle producten zijn goedkoper dan in de supermarkt. Neem bijvoorbeeld brood 🍞🥖🥐. Bij ons kost een brood tussen de €3,00 en €4,95. In de supermarkt betaal je voor een ‘oververs’ brood €2,50. De vraag is echter of je het ene brood met het andere brood moet willen vergelijken. Eigenlijk zouden we de prijs moeten omrekenen naar voedingswaarden. In dat geval zullen onze broden zeker een stuk goedkoper zijn! Ik schreef er ooit al eens een blog over. In deze blog ook mijn tip om je kinderen of jezelf toch een verantwoord plakje brood te kunnen geven zonder dat het te veel kost.

Het zit zo in de cultuur van de Nederlander om te besparen op voedsel. De gemiddelde Fransoos of Italiaan verklaart ons voor gek: hoe kun je bezuinigen op hetgeen je lichaam voedt en gezond moet houden? Hoe kan het zo zijn dat ‘luxe-artikelen’ zoals een auto en een tv belangrijker zijn geworden dan goed voedsel? Moet je – net als ikzelf overigens – van een klein budget rondkomen dan heb ik nog wel een goede tip als het over goed voedsel gaat. Weet wat je koopt en je realiseert je dat het niet perse duur hoeft te zijn, zie onderstaande afbeelding.

Gevoelsmatig heeft iedereen door dat onze verantwoorde producten meer waard zouden moeten zijn, vandaar dat ons brein impliciet de conclusie trekt dat de boodschappen ook meer geld moeten kosten. En dat is soms ook zo. Maar meestal niet; het is net hoe je het bekijkt! Mijn gouden tips:

1. Koop een hele kool, zak uien, aardappelen etc. in plaats van een gesneden kool in een plastic zakje. Je kunt er 2x zo vaak van eten en het kost de helft van een voorverpakt zakje.
2. Bestel online; dan voorkom je dat je met allemaal impuls aankopen thuiskomt. Of – als je bij Jouw Dagelijkse Kost koopt – maak van tevoren een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen wat je daadwerkelijk nodig hebt.
3. Denk aan je vakantie in Frankrijk of Italië en maak de juiste keuzes: liever een paar schoenen minder en gezonde, verantwoorde voeding waar je je fit bij voelt dan andersom als je het mij vraagt 😁

Hartelijke groet,
Sandra
Oprichter De Streekboer


WebsitehomepagefotosandraHoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Geef een reactie

whatsapp knop