Brood met een Verhaal! Mogelijk gemaakt door regionale samenwerking.
Ons 100% biologische brood wordt gebakken van oude rassen: Cardos, Ommelander Tarwe, Sint Jans Rogge en Oberkulmer Rothkorn Spelt. Deze oergranen zijn opnieuw in productie gebracht en hebben hun oorspronkelijke smaak en voedingswaarde behouden.
De granen worden verbouwd op akkers in Garmerwolde en Kloosterburen en vervolgens gemalen op de molen in Woudsend. Na toevoeging van water en desem krijgt het deeg 24 uur om te rijzen. De smaak kan zich zo optimaal ontwikkelen. Het brood wordt met de hand gevormd en gebakken op authentieke wijze op de stenen vloer in de oven. Zo ontstaat een verantwoord, 100% natuurlijk en bijzonder smaakvol brood.
Nog even op een rijtje:
– Bijzonder smaakvol brood met een krokante korst.
– Boordevol gezonde bouwstoffen, vezels, mineralen en vitamines.
– Bevat koolhydraten die langer een voldaan gevoel geven.
– De gluten van deze oergranen zijn van een ander type dan moderne, doorveredelde granen. Zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden bij de opname van gluten. (helaas niet geschikt voor mensen met de diagnose coeliaki).
– Korte lijnen. De grondstoffen komen zoveel mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers gemaakt worden.
Wij wensen u een smaakvolle dag.
Met vrolijke groet,
De Bakkers van BioBakker van Esch.