Inventief 

Mileuvriendelijk 

Kwaliteit

Welkom in de boerderijwinkel van Boer Bart!

Op onze boerenpagina vind je de producten die verkrijgbaar zijn op onze boerderij.

Afhalen of verzenden?

Bestellingen kunnen elke zaterdag worden afgehaald in Rotstergaast. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling thuis te laten bezorgen. Bij een besteding van 25 euro of meer rekenen wij geen bezorgkosten. Bij minder dan € 25,00 zijn de bezorgkosten € 6,50.

Veel winkelplezier!

Vooruit naar de oorsprong

Als boer vind ik dat je moet durven kijken naar de mogelijkheden die de natuur ons geeft. Dan zie je, dat alles met elkaar samenwerkt en samenhangt. En kun je zorgen voor een minimale co2 voetprint. Want ik wil dat al onze nageslachten net zo kunnen genieten van alles wat de natuur en de omgeving ons biedt, als dat ik doe! In de resterende visie zal ik praten over wij, in plaats van ik. Er werken meerder mensen op de boerderij die deze visie tot werkelijkheid willen laten komen. Deze boerderij staat in het teken van duurzaam agrarisch ondernemen. Dit doen wij door ‘bijna’ alles wat de mens bedacht heeft tussen dier en natuur los te laten. Brandstofgebruik wordt beperkt tot een minimum, en dieren worden zoveel mogelijk in hun natuurlijke gedrag gestimuleerd. Alle dieren op de boerderij hebben een functie in onze boerderijkringloop.

Op dit moment hebben we 121 Jersey-koeien, 150 legkippen, twee varkens en twee Vlaamse Reuzen. Aan de koeien de taak om 9-10 maanden per jaar gras, klavers en kruiden om te zetten in melk en vlees. Ze grazen maximaal 24 uur op één afgezet stuk weiland, waarbij ze het bodemleven bemesten en met hun hoeven de bodem masseren. De mest is belangrijk voor een actief bodemleven. Al binnen een dag worden in de vlaaien eitjes gelegd door verschillende insecten. De mestkever, die daar één van is, zij vervoeren de mest in kleine bolletjes door de grond. De legkippen helpen de insecten met het verspreiden van de koeienmest op een stuk land. De kippen zijn dol op de eitjes van de insecten die in de koeienmest zitten. Waardoor de vlaaien helemaal uit elkaar getrokken worden en de mestvlaaien mooi over het land geschoffeld worden. Dit scheelt ons een aantal ritten met een trekker en een giertank.

We proberen alles weg te laten wat de mens tussen koe en gras bedacht heeft. De koeien op onze boerderij de rol in de kringloop te laten vervullen waar zij het beste in zijn.

 

Wij verzenden onze gevacumeerde kazen met post NL.

Afhalen in Rotstergaast op zaterdag: €0,00
Verzending PostNL: €6,50*

* Bij een besteding van 25 euro of meer rekenen wij geen bezorgkosten.

Sinds 2014 hebben we hard gewerkt aan onze biologische boerderij op Rotstergaast. Met vallen en opstaan, vinden wij Bartele (30) en Rianne (30) dat het goed gaat. Pionieren in het natuur inclusief boeren is een enorme zoektocht gebleken. “De samenwerking tussen de koeien, de kippen het bodemleven en het gras is iets wat veel meer tijd kost dan we in eerste instantie hadden gehoopt” De zoektocht gaat ver, we weiden bijvoorbeeld legkippen achter de melkkoeien aan, gebruiken oude bemestingstheorieën uit Azië en lezen boeken uit 1836. Alles om een boerderij te creëren welke 1000 jaar kan bestaan.

De visie en boerderij is niet onopgemerkt gebleven, al sinds 2015 worden de eieren die kippen leggen zeer gewaardeerd. Maar we zijn vooral een melkvee bedrijf, en vonden het eigenlijk best jammer dat onze melk nog niet apart verwerkt word. Na goede gesprekken met C.Z. Rouveen mochten we ons in januari 2017 inschrijven als lid bij deze zuivelcoöperatie. Een boeren coöperatie welke bekent staat als specialist in kaasspecialiteiten.Twee jaar lang hebben we veel gesproken over hoe we deze natuur inclusieve melk om kunnen zetten in een product dat deze visie op de juiste manier vertaald.

Snel waren we het erover eens, dat dit een premium natuurkaas moest zijn. En dan het liefst met een kaastechniek zoals die rond 1800 ook toegepast werd. Een kaas met een natuurkorst dus. Een zachte kaas met een fijn karakter, voor het grotere publiek.

Bastiaansen heeft veel ervaring met levende culturen op een kaas, echter is dit een uniek project. Een pure melkstroom uit alleen weidegang vergt nog meer vakmanschap. De melk kan namelijk elke keer anders reageren op het moment dat de koeien van Boer Bart naar een weiland gaan met meer bloemen of klavers.

Weken lang worden de kazen met zorg ingesmeerd in de rijpingskamers in Molenschot. Deze kamers moeten zorgvuldig op temperatuur en luchtvochtigheid bewaakt worden om de smaak en het mond gevoel van de kaas het beste tot zijn recht te laten komen.

En het resultaat mag er zijn, na veel proeven zijn we het er samen over eens dat we hier een kaas hebben welke de melk, het ambacht en de passie het beste vertaald. Volgens een eeuwenoud kaas recept, is het ons gelukt om een romig zachte kaas met een neutraal-pittig karakter en een zoete nasmaak te maken.

Maar nu vooral komt de grootste uitdaging. Als je een mooie kaas hebt moet deze nog wel gegeten worden. Juist daarin zochten we de samenwerking. Voor de presentatie op 12 juli, werken we juist samen, samen met onze regio, om met name deze regio in de picture te zetten.

Daarom nu al vast bedankt,

Bekijk hier ons blog

Onze Producten

-Boer Bart-
Lid
21,00
Niet lid
26,25

250 gram

-Boer Bart-
Lid
5,25
Niet lid
6,55

250 gram

-Boer Bart-
Lid
10,50
Niet lid
13,15

250 gram

afrekenen