Hopelijk ben je net zo van het Hemelvaartweekend aan het genieten als ik! Voor ons was het genieten de laatste dagen ‘anders dan anders’. Vanaf deze week moet ook manlief weer volledig aan de bak en gaan we terug naar het voor-Corona ritme. Velen van jullie zullen hetzelfde hebben: alles wordt langzaam maar zeker weer een beetje ‘normaal’ en toch blijft het anders. Heb je net zoals ik het voornemen om ook na Corona zoveel mogelijk lokaal te blijven eten? Hoe ga jij dat volhouden? Wij willen je er mee helpen en vernemen graag hoe we dat kunnen doen! Wil je daarom antwoord geven op deze vraag? Het duurt maximaal 2 minuten! Dankjewel!

Groet, Sandra


De brief van mijn aan Monique

Lieve Monique,

Wilde bloemenWat fijn om zulke leuke buren er bij te krijgen in de winkelstraat! Het is niet alleen gezellig maar ik weet zeker dat jullie elkaar ook gaan versterken: immers te meer reden om voor goede en lekkere producten naar de Nieuwe Oosterstraat af te reizen! Over koekjes gesproken… ik vind het zo leuk om die met mijn twee kleine ventjes te bakken. Helemaal in deze tijd van het jaar! Dan maken we namelijk een deegje, laten we die een uurtje rusten in de koelkast en gaan we in tussentijd de tuin in om eetbare bloemen te zoeken. Vervolgens steken we vormpjes uit het deeg, leggen we op elk koekje een bloem, doen we er wat eiwit over en maken we deze prachtige bloemkoekjes! Mooi toch!? #tipvanflip 😉

Hoe kijken jullie aan tegen de versoepeling van de Corona-maatregelen die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd? Ik vind het spannend. Het is fijn dat alles beetje bij beetje weer open gaat. Tegelijkertijd hoop ik van harte dat dit geen tweede Coronagolf gaat veroorzaken. Ook vraag ik me af hoe we het met z’n allen in het systeem houden om zoveel mogelijk lokaal te blijven kopen. Wat is jouw gouden tip?

Ik hoop vooral dat iedereen gemerkt heeft dat lokaal kopen zoveel leuker is. Weet je dat dat voor mij ook een van de voornaamste redenen was om De Streekboer op te richten? Naast dat ik het belangrijk vind om voedsel op een eerlijkere manier van boer tot bord te krijgen, miste ik het sociale aspect bij het doen van mijn boodschappen. Hoe deprimerend is het om – na een lange dag hard werken – de supermarkt in te rennen, wat producten uit de supermarkt te grissen en langs de zelfscan kassa te rennen om het eten voor die avond af te rekenen?

We hebben een samenleving gecreëerd waarin dat mogelijk is en dat biedt gemak. Gelukkiger word ik er echter niet van. Wel word ik blij als ik op een Streekboer afhaalpunt sta of bij jullie in de winkel kom en met klanten kan praten over hetgeen ons op dezelfde plek brengt: wij vinden voedsel meer dan slechts buikvulling. We willen producten (ver)kopen waar we blij van worden.

Hoe zorgen we er echter met z’n allen voor dat we ook na Corona niet weer in de valkuil van het snelle en het gemakkelijke stappen? Wij hadden het er op kantoor over en kwamen tot de volgende conclusie: Corona heeft ons geleerd om 1. te bezinnen en 2. te plannen. En dat moeten we vooral blijven doen. Laten we ons voornemen op z’n minst 1 moment in de week te kiezen – of dat nu zondagavond, maandagochtend of vrijdagmiddag is – om de laptops en telefoons uit te zetten, het notitieboekje er bij te pakken en te reflecteren op de afgelopen week. Waar werden we nu echt gelukkig van en wat gaan we komende week weer of beter doen? Vervolgens kun je daarop je week inplannen.

Ik neem mezelf voor elke maandagmorgen te beginnen met de bezinning en de planning voor de aankomende week. Maar ik ben ook heel benieuwd naar wat jij geleerd hebt van de Corona-tijd en wat je anders blijft doen ook na Corona. Laat je het me weten?

Hartelijke groet,
Sandra


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop