Aflevering 58
Hans Wilpstra
17 maart 2022

Woensdag 23 maart om 20 uur kun je al jouw vragen aan Hans Wilpstra van Ecolife Natuurvlees stellen. We zullen samen achter het beeldscherm gaan zitten en live gaan op Facebook en via Zoom [LINK]. Deze week ging ik al even bij Hans langs om een digitale rondleiding op zijn bedrijf op te nemen. Het resultaat staat dinsdag op Facebook. Vergeet vooral niet om dit te bekijken.

Hans zijn boerenbedrijf ziet er net iets anders uit dan het gemiddelde boerenbedrijf. Hans heeft geen vast stuk grond in zijn bezit. Waar hij boert, dat verschil jaar op jaar. Ecolife Natuurvlees houdt varkens. De varkens scharrelen op terreinen van Staatsbosbeheer en de gemeente. Zo zorgen de varkens ervoor dat er bijvoorbeeld geen wildgroei van bramenstruiken ontstaat.

Hans is begonnen met drie varkens. Inmiddels heeft hij er zo’n 25 rondscharrelen. Wat Hans betreft worden kleinschalige boerenbedrijven met lokale gesloten kringlopen weer de norm. Dit jaar pacht hij voor het eerst een stuk grond waarop hij klavers en granen gaat verbouwen. Op die manier hoopt hij komend jaar een groot gedeelte van het voer voor zijn varkens zelf te produceren.

Er valt nog veel meer te vertellen over Ecolife Natuurvlees. Hoeveel biggetjes krijgt een zeug per jaar? Waar laat Hans zijn varkens slachten? Wat doet dat met hem? Waarom heeft het varkensvlees van Hans de prijs die het heeft? Het zijn allemaal vragen die je woensdagavond om 20u live kunt stellen. We zien je graag!

Sandra

Bekijk het assortiment van Ecolife Natuurvlees

Geef een reactie

whatsapp knop