Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week is ze druk met de kerstvoorbereidingen en duikt ze voor een keer onze eigen voorraadkast in

Aflevering 9
De voorraadkast
Woensdag 18 november 2020

Het is druk bij De Streekboer maar een bezoekje op maandag aan één van onze boeren, waarvoor ik toch vaak even in de auto zit, kost mij al snel een hele middag. Deze week steek ik tijd in de voorbereiding voor de levering met kerst en stem ik met boeren de aangepaste situatie af. Voor de Kerst bieden we onder andere een driegangenmenu aan! Interesse? Bestel dan vooraf om zeker te zijn van een menu!

Wil je ons Volgende week staat er weer een boer op de planning maar deze week neem ik jullie mee de kast in. Onze ‘voorraadkast’ welteverstaan.

Net als de meeste mensen werk ik veel thuis op dit moment. Op het Sinterklaasjournaal zie ik dat ook de Goedheiligman vanuit huis werkt en tijdens de persconferentie begrijp ik dat hij alléén zijn inkopen doet. Voor de kerstman zal dat niet anders zijn de komende weken. Voor alleen inkopen doen is destreekboer.nl natuurlijk ook een super leuk veilig, gezond en origineel initiatief.

De laatste tijd kijk ik tijdens het bestellen vaak even in mijn agenda; Hebben we een verjaardag komend weekend? Nog snelsnel via de benzinepomp voor een bloementje is niet echt mijn ding dus krijgen onze vrienden in plaats van een bloemetje of een flesje wijn een pakketje wat ik samenstel uit onze “voorraadkast”.voorraadkast

Ik betrap mezelf er vaak op dat ik, zonder verjaardagen in het verschiet tijdens het bestellen de “voorraadkast” oversla terwijl ook daar prachtige producten in staan. Ze zijn uiteraard niet alleen geschikt voor een verjaardagscadeautje maar ook leuk voor in de schoen, de zak of onder de kerstboom. De mosterd, speltpasta of de aalbessenwijn van Landgoud in Kloosterburen bijvoorbeeld, producten van een innovatief biologisch akkerbouwbedrijf pal aan de Groninger Waddenkust. De bijzondere bonen, verbouwd, gedroogd en verpakt door Broersma State in Engwierum. Op dit mooie akkerbouwbedrijf van de familie Wilman persen ze ook hun eigen verbouwde koolzaad tot olie, net zo lekker in de salade als de olijfolie van ‘ver weg’.

Je vindt in de kast ook de heerlijke jammetjes en sappen van onze fruittelers Sparkberry, Lauwershof, Oudebosch en Bosschaard. Allemaal bevlogen boeren met hun eigen unieke producten en verhaal, doordat ze een deel van het fruit verwerken tot deze producten kunnen we er ook op een hele andere manier van genieten.

De kruiden en thee van Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne zijn ook heel bijzonder, hiervan weet ik 100% zeker dat ze puur zijn zonder toevoegingen van smaakmakers. En een potje honing van Imkerij Kuipers doet het bij mijn vrienden altijd goed, lekker in de thee of op een boterham.

Zo hoop je toch dat diegene die jouw lootje trok ook klant is van De Streekboer 😉 En ik, ik ben nog lang niet uitgetourt door Noord-Nederland en verheug me op alle mooie maandagmiddagverhalen die nog komen gaan!

PS: Volgende week staat een bezoekje aan Nathanaël van Mienskiep op de planning!

Geef een reactie

whatsapp knop