Tweewekelijkse brief van Sandra aan Monique

Hoi Monique,

Heb je Sinterklaas gevierd? Onze oudste van 3 begint steeds meer mee te krijgen van het hele festijn dus zijn we gezellig samengekomen bij het huis van mijn ouders om vooral te vieren dat we – ook al is het in een klein gezelschap – wel samen kunnen zijn.

Maar goed, de Sint is terug naar Spanje dus wordt het tijd om de kerstboom tevoorschijn te halen. Reden voor mij om deze week het eens niet over ons eigen bedrijf te hebben maar om een flinke dosis gratis reclame te maken voor een van onze afhaalpunten. Waarom? Omdat jij, ik en onze lezers vooral voor duurzaamheid zijn en dit afhaalpunt zo iets tofs doet dat daar helemaal bij aansluit. Ik zal je niet langer in spanning houden…

adopteereenkerstboom

Sinds dit jaar hebben we een afhaalpunt bij Tuin in de Stad in de stad Groningen. Iedereen die er eens geweest is, weet dat het een bijzondere plek is. Als je er komt dan moet je zeker eens de uitgezette wandeling/speurtocht over deze oase van groen in de stad doen om alles te bekijken. Op het terrein van Tuin in de Stad huist een camping, een biologische zelfoogsttuin, een kweektuin voor sierplanten, een speelterrein inclusief wilgendoolhof voor de kleintjes en een mooie vuurplaats. December staat bij Tuin in de Stad echter in het teken van Adopteer een Kerstboom.

Het werkt als volgt: je koopt een kerstboom en haalt hem een dezer dagen op. Je betaalt 10 euro statiegeld. Na de Kerst breng je je boom weer terug en krijg je je statiegeld uiteraard ook weer terug. Vervolgens wordt je kerstboom voorzien van een nummer en op het terrein van Tuin in de Stad weer herplant. Op deze manier kun je volgend jaar met Kerst gewoon weer dezelfde kerstboom ophalen. Zo heb je een echte kerstboom thuis staan die je elk jaar weer kunt gebruiken. Super toch!?

Ik vind het in ieder geval een super gaaf initiatief! Ken je ook een dergelijk initiatief? Laat het vooral even weten want dit soort mooie initiatieven moeten we vooral met elkaar onder de aandacht blijven brengen!

Groetjes,
Sandra

Psssst: Het Streekboer afhaalpunt Tuin in de Stad is geopend op de vrijdag tussen half 5 en half 7. Als je op de woensdagochtend voor 10u bestelt, kun je je Streekboer producten daar dus op de vrijdag afhalen.

 


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop