Meld je nu aan als bedrijf en krijg toegang tot de Horeca categorie en bestel voor een voordeligere prijs.

Graag willen we iedereen de mogelijkheid geven om eerlijke/natuurlijke voedsel te krijgen van de boeren in Nederland. Dat kunnen we alleen samen bereiken!

 

[contact-form-7 id=”63770″]

Bedrijf

In 2015 hebben we De Streekboer opgericht vanuit een aantal principes. Aan deze principes houden we vandaag de dag nog steeds vast:

  1. Voor iedereen toegankelijk. Voedsel is een basisrecht. Daarom moet het voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu in de stad of op het platteland woont, in een Opel of in een Mercedes rijdt, een student van 23 of een oma met vier kleinkinderen bent.
  2. Een eerlijke prijs. Voedsel moet betaalbaar zijn. Maar wel alleen wanneer niemand uitgeknepen wordt. De boer moet een goede prijs krijgen voor zijn product. Een prijs waarvan hij zelf een boterham voor zijn gezin kan smeren en een prijs waardoor hij op een manier kan produceren die het landschap om ons heen en onze planeet over vijftig jaar leefbaar houdt.
  3. Lekker eten. Niet te vergeten: ons eten moet ook gewoon erg smakelijk zijn. Pure producten: dat proef je.
  4. De boer krijgt een gezicht. De boer is zijn eigen keurmerk. De boer krijgt de vrijheid terug zelf keuzes te maken omdat hij de keuzes direct uit kan leggen aan de consument.
  5. De consument weet wat hij eet. Voedsel is vers en het is bekend wat er in voedsel zit. Je weet wat je eet.
  6. Geen winst- maar impactmaximalisatie. Het doel is niet om met de verkoop van lokaal voedsel zoveel mogelijk geld binnen te halen. Met De Streekboer moeten zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot een gezond voedselsysteem. Geld is een middel niet het doel.
  7. Samen gaan we het doen. Wij geloven niet in concurrentie. Wel in samenwerking. Boeren, consumenten, De Streekboer en andere voedselinitiatieven: om impact te creëren moeten we samen de mouwen opstropen.
  8. Met respect voor de natuur. Er is geen toekomst als er niet wordt samengewerkt met de natuur. Het mag niet zo zijn dat de natuur de prijs van goedkoop voedsel betaalt. Een gezond voedselsysteem werkt samen in plaats van tegen de natuur.
  9. Lokale impact is wereldwijde impact. Wat lokaal wordt bereikt moet ook goed zijn voor mensen aan de andere kant van de wereld. Wat wij hier doen, heeft positieve invloed op het voedselsysteem en de natuur elders.
  10. Geloven is kunnen. Wij geloven erin dat we samen een eerlijk voedselsysteem neer kunnen zetten. Omdat we hierin geloven en tot op het bot gedreven zijn, kunnen we dit ook en gaan we het doen.

Dit is onze missie.